druk offsetowy drukarnia - Nagrzewnice - kostka brukowa - program do faktur VAT - nauka jazdy warszawa mdk - zwyżki - portret na prezent - Orange - botox łódź - pozycjonowanie - pozycjonowanie - projektowanie stron lublin - lalki - sklep internetowy - Transport międzynarodowy
Forum Programowanie c++, delphi
Forum Programowanie c++, delphi Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj - Zarejestruj]
Pokaż koniec
Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
Autor: Temat: Świerzak
Digger
Newbie
*

Zarejestrowano: 11-4-2008

[*] wysłano w 11-4-2008 o godz. 22:59 Odpowiedz cytując
Świerzak

Witam wszystkich.
Zdecydowałem się uczyć języka programowania w c++ wiem,że to nie jest proste i szybkie do nauczenia lecz sprubuje wytrwać.
Mam pytanie jaką książkę Byście mi polecili na sam początek
-podstawy c++ Builder Jacek Matulewski wyd. helion
-c++ dla każdego nie znam autora ani wydawnictwa może kojarzycie
-Thinking in C++ Bruce Eckel Chuck Allison wyd.helion
-Symfonia c++ Jerzy Grębosz
-programowanie w języku c++ Wiesław porębski
-Język c++ Bjarne Stroustup
-Pasja c++ autro??
Lub proponujecie abym zaczął programowanie od prostrzego języka np.Pascal,Java
Proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Qbass
Administrator

Zarejestrowano: 17-12-2005

[*] wysłano w 12-4-2008 o godz. 07:12 Odpowiedz cytując

Jesli chodzi o ksiazke, to wiele dobrego slyszalem na temat Symfonii c++ ;)
Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
luki1528
Junior Member
*

Zarejestrowano: 19-6-2008

Nastrój: Czarna kawa

[*] wysłano w 11-7-2008 o godz. 13:28 Odpowiedz cytując

Ja też zacząłem się uczyć c++ polecam ci symfonie c++ bo najwięcej o niej słyszałem a o pozostałych nic nie słyszałem.
Pascal podobno uczy złych nawyków, ale gdybyś chciał pisać aplikacje okienkowe to polecam object pascala (delphi)

Bedzie pan zadowolony...
Pokaż profil użytkownika Pokaż strony domowej użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
shoter
Member
**

Zarejestrowano: 16-6-2008

Nastrój: Dobry

[*] wysłano w 11-7-2008 o godz. 13:57 Odpowiedz cytując

Widać że nie sprawdzałeś wszystkich książek jeśli chodzi o nauczanie na początek

-Pasja c++ autro??(autro = autor?)

Pasja C++ jest książką dla bardziej zaawansowanych programistów(kupienie jej na początku to strata $)
ja polecam symfonie C++ tego samego autora co Pasji,jest tam dużo podstawowej wiedzy o c++,a dorzucając jescze sposób w jakim autor komunikuje się z czytelnikiem to wszystko jest jasne i proste(ja jakoś nic nie wiedziałem z żadnego rodziału ale wiedziałęm...taki mętlik w głowie :P).Szczerze polecam!
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U shoter's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
brylant123
Newbie
*

Zarejestrowano: 14-1-2009

[*] wysłano w 14-1-2009 o godz. 11:48 Odpowiedz cytując

Kupiłem książkę Symfonii c++ , sam dopiero zaczynam przygodę z C++ ale książka wydaje mi się dobra, przystępnie napisana.

Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Wyślij nową wiadomość Sonda:

Pokaż początek

Forum dla nastolatków, Forum młodzieżowe, wszystko co interesuje młodzież. Bukmacherzy internetowi, Zakłady bukmacherskie, sprawdzone typy i statystyki sportowe. Pozycjonowanie, wymiana linków systemy wymiany linków, wypromuj swoją stronę w wyszukiwarkach. Zagraj w sudoku, zasady gry, metody rozwiązywania i gry w sudoku. Łysienie, wypadanie włosów to nie koniec marzeń o bujnych włosach. Najlepsza grafika w sieci - tylko na naszym forum graficzne - znajdziesz u nas gotowe sygnaturki i userbary oraz porady jak stworzyć avatar i inną grafikę. Producent drzwi pcv wrocław - okna wrocław to dobry wybór. Solidni fachowcy, tania budowa domu i mieszkań.
Copyright © 2005-2007 by coding-portal.com
Programowanie dla każdego. Programowanie w c++, java, delphi, pascal, perl oraz innych językach. Tworzenie stron w html, xhtml, php z użyciem mysql, css oraz ich pozycjonowanie.
[zapytań: 18]
[PHP: 39.0% - SQL: 61.0%]