Forum Programowanie c++, delphi Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj ]
Pokaż koniec
Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
Autor: Temat: Przechwytywanie momentu dostepu do pliku
JIIIS
Junior Member
*




Postów: 6
Zarejestrowano: 13-6-2008
Offline


[*] wysłano w 22-8-2009 o godz. 21:54 Odpowiedz cytując
Przechwytywanie momentu dostepu do pliku



W mojej aplikacji potrzebuje obserwowac konkretny plik i w momencie gdy jakas aplikacja zazada do niego dostepu wykonac kawalek kodul.

Np. moja aplikacja chodzi sobie w tle, uzytkownik wlacza odtwarzarz muzyki, ktory zaczyna odgrywac plik sound.wav, a wtedy moja aplikacja wykonuje jakis kod.

Z gory dziekuje za pomoc.
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Michael
Junior Member
*




Postów: 17
Zarejestrowano: 14-2-2006
Offline

Nastrój: Brak

[*] wysłano w 11-10-2009 o godz. 19:47 Odpowiedz cytując


Pod linuxem chyba widziałem bibliotekę do monitorowania zmian w systemie plików (może 'na dostęp' też by działała), w innym przypadku (np. windows) trzeba by było podczepić się pod samo jądro (sterownik/moduł) jak to robi antywirus.



Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Wyślij nową wiadomość Sonda:


Pokaż początek

Sitemap
Copyright © 2005-2007 by coding-portal.com
Programowaniedla każdego. Programowanie w c++, java, delphi, pascal, perl oraz innych językach. Tworzenie stron w html, xhtml, php z użyciem mysql, css oraz ich pozycjonowanie. Zapraszamy do udziału w życiu naszego forum!
[zapytań: 15]
[PHP: 76.6% - SQL: 23.4%]