Forum Programowanie c++, delphi Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj ]
Pokaż koniec
Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
Autor: Temat: Szablon strony
MitS
Top Coder
***


Avatar


Postów: 384
Zarejestrowano: 1-1-2006
Miasto: Olsztyn
Offline

Nastrój: Uhahany

[*] wysłano w 25-11-2006 o godz. 22:38 Odpowiedz cytując
Szablon strony



Witam!

Potrzebuję zrobić stronę przy pomocy jakiejś klasy szablonowej.
Na początek powiem tak że smarty odpada, lecz zainteresowałem się savant'em.
Lecz jeśli polecicie mi coś innego to też bedzie fajnie, ale do rzeczy ...

Więc stworzyłem sobie index.php, w którym są te wszystkie odwołania $this->assign(), mam też menu w tablicy array() czyli:

$sbm = array('Cztery Skrzydła Zamku' => '1.php', 'Apartamenty' => '2.php', 'Podzamcze' => '3.php');

itp. zrobiłem również index.tpl.php, w którym jest umieszczony dokument html. W tym dokumencie jest pole do wyświetlania różnych zawartości strony.

I teraz moje pytanie jest takie:
Jak można osiągnąć takie coś że po kliknięciu w menu np "Cztery Skrzydła Zamku" w którym jest odnośnik 1.php, załadowała mi się zawartość tego pliku (1.php) do tego pola w dokumencie index.tpl.php ?




Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U MitS's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
Wyślij nową wiadomość Sonda:


Pokaż początek

Sitemap
Copyright © 2005-2007 by coding-portal.com
Programowaniedla każdego. Programowanie w c++, java, delphi, pascal, perl oraz innych językach. Tworzenie stron w html, xhtml, php z użyciem mysql, css oraz ich pozycjonowanie. Zapraszamy do udziału w życiu naszego forum!
[zapytań: 15]
[PHP: 76.0% - SQL: 24.0%]