Forum Programowanie c++, delphi Ostatnio aktywny: Nigdy
Nie zalogowany [Zaloguj ]
Pokaż koniec
Wersja do druku | Zapisz | Dodaj do Ulubionych   Wyślij nową wiadomość Sonda:
Autor: Temat: Loader
P-A-B-L-O
Member
**


Avatar


Postów: 83
Zarejestrowano: 21-1-2007
Miasto: Włocławek
Offline


[*] wysłano w 23-1-2007 o godz. 12:46 Odpowiedz cytując
Loader



Czy robił ktoś jakieś loadery we flashu?
Zawszę się zastanawiałem jak to zrobić.
Bardzo ciekawy jestem jak te procenty, które się wczytują są rzeczywistym odwzorowaniem elementów, które się już załadowały.
Nie wiem na czym to polega.
Inna sprawa: jak taki loader dołączyć do dokumentu *.html?
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
MitS
Top Coder
***


Avatar


Postów: 384
Zarejestrowano: 1-1-2006
Miasto: Olsztyn
Offline

Nastrój: Uhahany

[*] wysłano w 23-1-2007 o godz. 14:38 Odpowiedz cytując


Loader loaderowi nie równy, można zrobić bardziej dokładny lub mniej dokładny .... obecnie śa loadery tak robionę że odwzorowują bardzo dokładnie stopień zaawansowania załadowania plikunp. swf

Jesli chodzi o słowo "ładne" to dla kazdego może ono oznaczać co innego... I to od osoby tworzącej zalezy czy wyjdzie ładny ...

Co do przykładowych loaderów we flashu to masz tu:
http://www.flashzone.pl/itemfile.php?file=tutoriale%2Farchiwa%2Floader.zip
http://www.flashzone.pl/item/1228/Preloader/

a co do dołączania loaderów do dokumentów html to w ten sam sposób co flasha czyli:

<object type="application/x-shockwave-flash" data="images/banner.swf" width="288" height="128">
<param name="movie" value="images/banner.swf" />
<img src="banner.gif" width="288" height="128" alt="banner" />
</object>

to jest sposób poprawny dla xhtml 1.1
Pozdro




Pokaż profil użytkownika E-Mail Użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U MitS's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu
P-A-B-L-O
Member
**


Avatar


Postów: 83
Zarejestrowano: 21-1-2007
Miasto: Włocławek
Offline


[*] wysłano w 23-1-2007 o godz. 16:04 Odpowiedz cytując


Kurs jest OK. Tylko cały kod, który jest tam podawany gdzie trzeba wpisać? Do tworzonego gifa we flashu jakoś?
I jaki plik ma rozszerzenie .swf?
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
faxe
Coder
***


Avatar


Postów: 130
Zarejestrowano: 17-12-2005
Miasto: Gdynia
Offline

Nastrój: czarna rozpacz

[*] wysłano w 23-1-2007 o godz. 16:47 Odpowiedz cytując


GIF-a? GIF nie jest skryptowalny. Animacje flasza maja rozszerzenie .swf i w takim formacie należy je osadzać na stronie aby można było zaprogramować preloadera <:



Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U faxe's Aim Ten użytkownik posiada komunikator Gadu-Gadu faxe's Yahoo
P-A-B-L-O
Member
**


Avatar


Postów: 83
Zarejestrowano: 21-1-2007
Miasto: Włocławek
Offline


[*] wysłano w 31-1-2007 o godz. 20:40 Odpowiedz cytując


OK. Dzięki za wszystko.
A jak zrobić, aby po wczytaniu 100% wszystko przeszło do strony głównej?
Bo nie wiem czy loader w oddzielnym pliku się robi?

[Wyedytowany dnia 31-1-2007 > P-A-B-L-O]
Pokaż profil użytkownika Pokaż wszystkie wiadomości użytkownika Użytkownik U2U
Wyślij nową wiadomość Sonda:


Pokaż początek

Sitemap
Copyright © 2005-2007 by coding-portal.com
Programowaniedla każdego. Programowanie w c++, java, delphi, pascal, perl oraz innych językach. Tworzenie stron w html, xhtml, php z użyciem mysql, css oraz ich pozycjonowanie. Zapraszamy do udziału w życiu naszego forum!
[zapytań: 15]
[PHP: 83.2% - SQL: 16.8%]